fbpx
Troubadour Magma Maris Otter glas fles

Nieuwe Troubadour Magma ‘Maris Otter’ keert terug naar basis van bierrecept

Gebruik van 100% Engelse pilsmout verandert Magma van amber in blond

Elk jaar brengt Brouwerij The Musketeers een éénmalig brouwsel op de markt waarbij één aspect van het brouwrecept van haar succesvolste bier Troubadour Magma wordt gewijzigd. Bij voorgaande speciale edities werd het recept gevarieerd op hopsoorten en unieke gistcombinaties. Voor de Special Edition van 2016 gaat Brouwerij The Musketeers een stap terug naar de basis van elk bierrecept: de mout. Voor deze gelimiteerde Troubadour Magma hebben de brouwers het recept aangepast naar 100% ‘Maris Otter’-mout.

Troubadour Magma Maris Otter glas flesDoor gebruik van verschillende soorten mout zijn er ontelbare variaties in smaken en kleuren. Maris Otter is een twee-rijige wintergerst die exact 50 jaar geleden in Norfolk werd ontwikkeld als premium pilsmout. Deze mout werd in het Verenigd Koninkrijk een zeer populaire en kwalitatieve mout met fantastische smaakeigenschappen. De mout is 20 tot 25% duurder dan andere mouten, maar door zijn uitstekende kwaliteit is hij bij uitstek geschikt om te gebruiken in een kwaliteitsbier zoals de Troubadour Magma. Door het gebruik van deze 100% pilsmout krijgt de normaal amberkleurige Troubadour Magma bovendien voor het eerst een blonde kleur!

Van het vat en op fles

Troubadour Magma ‘Maris Otter’ is verkrijgbaar in de betere speciaalbiercafés en bierhandels in gans België en Nederland. Het bier is te verkrijgen op vat (20 en 30 liter) en op fles (zowel 33cl als 75cl).

Troubadour Magma Maris Otter labelBierbeschrijving Troubadour Magma ‘Maris Otter’

De kleur van Troubadour Magma ‘Maris Otter’ is diepblond met een stevige schuimkraag. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9%, een bitterheid van 45 IBU en een kleur van 35 EBC. Het typische fruitige aroma van citrus, exotisch fruit, mango en hop waar Troubadour Magma om gekend staat, blijft alom aanwezig. De smaak is licht fruitig, zacht met kruidige en florale toetsen, niet complex, verfrissend maar toch volmoutig. De droge en hopbittere afdronk blijft lang nazinderen.

Brouwerij The Musketeers

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. 16 jaar later staan Stefaan Soetemans en Kristof De Roo nog steeds aan het roer van deze Belgische Brouwerij. Geleidelijk aan veroverden de Troubadourbieren de Belgische markt. Na Troubadour Blond was Troubadour Magma een schot in de roos. Dit verrassende genotsbier won op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010, verkozen uit honderden Belgische bieren door de duizenden bezoekers. Vandaag vind je de Troubadourbieren en Belgian Legends-bieren in de betere horecazaken en in de drankenhandels. Brouwerij The Musketeers is ondertussen ook de internationale bierliefhebber niet ontgaan. De Troubadourbieren worden verkocht in een 15-tal landen wereldwijd. Door te kiezen voor speciaalbieren met een uitgesproken karakter willen The Musketeers mensen doen praten. De gebalanceerde bieren van deze brouwerij zijn ideaal om mensen bij elkaar te brengen voor een gezellig moment.


Downloads


Persvragen?

Stefaan Soetemans

Geboren in Wilrijk op 19 september 1973, brouwingenieur

0476 82 91 99

stefaan@themusketeers.be

 

Kristof De Roo

Geboren in Oudenaarde op 2 juli 1974, brouwingenieur

0486 49 16 34

kristof@themusketeers.be