fbpx
Meug 2016

Tweede editie Tastingfestival Meug breidt uit naar 2 dagen

Na een eerste succesvolle editie van Tastingfestival Meug afgelopen jaar, vindt op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari de tweede editie van het festival rond bier, wijn en whisky plaats. 40 nationale en internationale standhouders zakken af naar het Antwerpse Zuiderpershuis om hun speciaaldranken te presenteren aan het publiek. Het festival breidt wegens succes uit met een Afterwork event op vrijdag.

Meug 2016 was een groot succes

Tastingfestival Meug wist tijdens de eerste editie meteen het grote publiek te charmeren met zijn unieke concept: naast kwaliteitsvolle dranken draait het op Meug vooral om de verhalen achter de fles. Door fel in te zetten op aankleding en sfeersetting sprong het festival ook voor de professionals in het oog. Zo wisten de organisatoren van het tastingfestival voor de tweede editie enkele grote kleppers te strikken voor deelname.

3 tips om te ontdekken op Meug

1. William Wouters & zijn weg naar het WK Sommelier in Antwerpen

Sommelier en wijnmaker William Wouters wist vorig jaar – samen met Meug-organisator Frederik Picard – de Association de la Sommellerie Internationale te overtuigen om het volgende Concours du Meilleur Sommelier du Monde in 2019 in Antwerpen te organiseren. William is op Meug aanwezig met de Belgische Sommeliersgilde en geeft een exclusieve ‘have a drink with’-sessie op het festival.

 

2. Topbier uit het buitenland

Mikkeller Goose Island Het Uiltje op Meug 2017Het moet maar eens gedaan zijn met ons Belgisch chauvinisme als het op bier aankomt. Op Meug vind je ook het alom geprezen Deense Mikkeller, het Amerikaanse Boulevard Brewingen Goose Island. In Nederland vind je sinds een aantal jaar ook enkele brouwerijen die internationaal hoge toppen scheren bij bierliefhebbers. Zo zullen The Flying DutchmanBrouwerij ‘t Ij en Brouwerij Het Uiltjehun bieren presenteren op het festival.

 

Claxton's op Meug 20173. Single casks van Claxton’s

De Yorkse onafhankelijke bottelaar Claxton’skomt voor het eerst naar België en neemt een reeks zeldzame Schotse single cask whisky’s mee. De single malt whisky’s die Claxton’s uitbrengt, zijn erg gegeerd bij menig whiskyliefhebber.

 

 

Het doet alle andere standhouders oneer aan hen niet te vermelden, want ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te ontdekken. Meug stelt een enorme diversiteit aan standhouders voor, van gedreven professionals tot gepassioneerde liefhebbers met elk hun eigen favorieten en specialiteiten. Daarnaast zijn er op het festival 2 Invite-sessies en 5 ‘have a drink with’-sessies. Meer dan genoeg om u te verbazen over de wondere wereld van kwaliteitsdranken. 

Meug in cijfers

+150 soorten bier, wijn en whisky
40 standhouders
8 internationale standhouders
2 ‘Invite’-sessies
5 ‘have a drink with’-sessies
2 foodtrucks
7 gepassioneerde Lovers
49 vrijwilligers

Informatie en tickets

Meug Afterwork
Vrijdag 17 februari 2017 | 16u – 22u
€ 6 inclusief 5 drankbonnen
Meug Tastingfestival
Zaterdag 18 februari 2017 | 14u – 22u
€ 15 inclusief 5 drankbonnen