fbpx
Meug 2016

Tweede editie Tastingfestival MEUG pakt uit met primeurs

Oprichting van Mikkeller Running Club Antwerpen, nieuwe bieren, unieke whiskybotteling en hartige wijnpralines

Na een eerste succesvolle editie van Tastingfestival Meug vorig jaar, breidt de tweede editie van het festival rond bier, wijn en whisky uit naar twee dagen. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari kunnen drankliefhebbers in het Antwerpse Zuiderpershuis terecht om hun Meug te vinden. 40 nationale en internationale standhouders presenteren er hun bijzonderste dranken en delen hun verhalen met het publiek. Een reeks bijzondere primeurs geeft de tweede editie van het festival een originele meerwaarde voor de bezoeker.

Ontdek op Meug!

1. Smakelijke brouwsels testen

Op Meug kan je naast 150 verschillende soorten drank ook tal van nieuwigheden ontdekken. Brouwerij De Koninck en Moortgat stellen twee nieuwe creaties voor op Meug: Moortgat 145 en Mint The Chocolate, een donker bier met erg verrassende smaakaccenten.

2. Dé ultieme combinatie van Meug: sport en drank!

Wie heeft er ooit beweerd dat sport en drank niet samengaan? Op Meug wordt het startschot gegeven voor de Mikkeller Running Club Antwerpen – een initiatief van de wereldbefaamde Deense brouwerij Mikkeller die wereldwijd tal van loopevenementen organiseert waarbij lekker eten, drinken en sport perfect gecombineerd worden.

3. Genieten van een whisky

Liefhebbers van whisky die eens iets bijzonders willen proeven, kunnen op Meug Afterworkgenieten van 3 verrassende en frisse whiskycocktails. Bovendien presenteert standhouder Dram 242 voor het eerst in België een 9 jaar ouder graanwhisky waarvan slechts 241 flessen beschikbaar zijn en komt de Yorkse onafhankelijke bottelaar Claxton’s naar Meug, ook een primeur voor ons land. Zij brengen een reeks zeldzame Schotse whisky’s mee om de liefhebbers te laten proeven.

4. Een gastronomisch gerecht met aangepaste wijnen in één hap

Op Meug kan je je ook laten verrassen door bijzondere wijnpralines met uitgesproken smaakcombinaties van 5 exclusieve wijnen en gastronomische gerechten. Een ware beleving die tot stand kwam dankzij een samenwerking tussen Winefair en La Fève.

5. William Wouters en zijn bijzondere wijnen

Daarnaast ontvangt Meug met veel plezier topsommelier en wijnmaker William Wouters. Hij keert speciaal voor Meug even terug uit Portugal om zijn passie zowel in de zaal als tijdens een intieme tastingsessie te delen. Samen met Frederik Picard van Meug slaagde hij er trouwens in om in 2019 het wereldkampioenschap voor sommeliers naar Antwerpen te halen.
Liefhebbers van bier, wijn en whisky krijgen op Meug niet enkel de kans om een enorm breed aanbod aan smaken te ontdekken, maar ook om verhalen te weten te komen, nieuwe concepten te leren kennen en samen met andere liefhebbers informatie uit te wisselen. Passie voor het vak en verhalen zijn de focus van dit bijzondere tastingfestival.

Informatie en tickets

Meug Afterwork
Vrijdag 17 februari 2017 | 16u – 22u
€ 6 inclusief 5 drankbonnen
Meug Tastingfestival
Zaterdag 18 februari 2017 | 14u – 22u
€ 15 inclusief 5 drankbonnenwww.meug.be

Persdownloads

Download het volledige persdossier
Download persbeeld: campagne
Download persbeeld: sfeerbeeld 2016


Persvragen en interviews

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be