fbpx
truitje Moussa Dembele

Veiling sport & kunst collector’s items voor City Pirates

Logo City Pirates

City Pirates veilt collector’s items om aan nijpende vraag Antwerpse jongeren te voldoen

Opbrengst gaat integraal naar sociale werking van voetbalclub

City Pirates is een van de snelst groeiende voetbalclubs in Antwerpen. De club die bekend staat voor zijn doorgedreven sociale aanpak, heeft meer dan 1000 leden verspreid over Merksem, Deurne, Luchtbal en Linkeroever. Met een wachtlijst van maar liefst 400 Antwerpse jongeren, komt de voetbalclub handen en ruimte tekort om aan de nijpende vraag in deze wijken te voldoen. Op donderdag 9 november organiseert de club daarom tijdens een fundraise-event een grootse veiling van collector’s items. Een aantal bijzondere sport- en kunstitems worden per opbod verkocht. Gesigneerde truitjes van o.a. Moussa Dembele, Radja Nainggolan, Hernan Losada, Jelle Van Damme en de Antwerp Giants, maar ook een snowboard van wereldtopper Seppe Smits, bewerkt door Antwerps kunstenaar Ludo Modelo gaan die avond onder de hamer. De opbrengst van het fundraise-event en de veiling gaat integraal naar de sociale werking van City Pirates. Iedereen kan online deelnemen aan de veiling.

veiling truitje Moussa DembeleExclusief fundraise-event

De veiling vindt plaats tijdens een exclusief fundraise-event voor een select gezelschap van een 80-tal ondernemers. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt, Grungblavers Guillaume Van der Stighelen en Jean Bosco Safari, acteur Johan Petit, journalist Ruben Van Gucht en de rappers van NoMoBS, SLM en Riverside nemen donderdag samen met clubvoorzitter Michel Pradolini het woord. Ze spreken over de uitdagingen van de superdiverse stad Antwerpen en hoe voetbalclub City Pirates hier dagelijks een antwoord op biedt.

Iedereen kan meebieden op veiling

Via het digitale platform van partner Modero is de veiling zowel voor de aanwezigen in de zaal als voor iedereen met een internetverbinding toegankelijk. Wie wil meebieden, kan zich op voorhand registreren via veiling@modero.be.

Opbrengst voor sociale werking van City Pirates

Met onder meer 200 huisbezoeken per jaar, tweedagelijkse huiswerkbegeleiding op de club, 25 partnerscholen, ouderavonden, een samenwerking met justitie, competentieworkshops ICT, sollicitatietraining, begeleiding naar (vakantie)werk en tal van ad hoc projecten werken de vier sociale werkers van City Pirates elke dag aan een positieve impact op de toekomst van de Antwerpse jeugd. Maar er is nog heel veel werk. Ondanks de 1000 aangesloten jongeren zijn er nog 400 wachtenden geregistreerd. En dat kost geld. Via de veiling en het fundraise-event wil de club geld verzamelen en extra partners overtuigen om mee aan de kar te trekken. De uitdagingen waar City Pirates op focust zijn:

  • Modernisering en uitbreiding van de infrastructuur
  • Uitbreiding van het personeelsbestand
  • Professionalisering van de sportieve en sociale werking

 


Praktische info

Veiling & fundraise-event City Pirates

Do 9 november 2017 – 19u
Moderohuis | Mechelsesteenweg 203, Antwerpen

Online deelnemen aan de veiling: registratie via veiling@modero.be

Persvragen en interviews

voor meer informatie over dit persbericht kan je terecht bij:
Michiel De Visschere, communicatieverantwoordelijke City Pirates
+32 (0)468 49 03 23
michiel.devisschere@citypirates.be

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be