fbpx

Vitalski beroert jong en oud met zijn bejaarde alter ego Nonkel Victor Glorieux

161202_vitalski_-__c__nana_ramael-95ec762e2913f33f243db00adfcb1a1d-detail-s

Vitalski beroert jong en oud met zijn bejaarde alter ego Nonkel Victor Glorieux

Victor Glorieux: de eenzaamste mens ter wereld

Vitalski staat vanaf 2 december opnieuw op de planken; niet als nachtburgemeester maar in de gedaante van zijn 70-jarig alter ego Victor Glorieux. De voorstelling toont een eerlijke, maar rauwe realiteit van het ouder worden. Het verhaal draait rond het dramatische leven van de oude Sinjoor Victor Glorieux, een verre achterneef van de Belgische componist François Glorieux. 

Het leven van de bejaarde scherpzinnige man bestaat uit successen en teleurstellingen, maar zit ook vol liefde en humor. Kleine liedjes en grote verhalen komen tijdens dit stuk aan bod waarmee uitbundig wordt gelachen en waarmee ook diep wordt ontroerd. Vitalski – artiest in zingen, dichten en performen – verrast het publiek met zijn tedere en muzikale natuur. Dit doet hij onder begeleiding van De Jammerklacht, een vrouwelijk muzikaal duo bestaande uit Lut Van Nooten en Morgane Vander Linden.

De inspiratie voor Victor Glorieux onstond bij Vitalski’s eigen ouder-worden. Terwijl hij trouw blijft aan zijn eigen unieke cabaret-stijl, nemen de twintigers onder de komieken het podium stilaan over in een heel ander thema. De Kempense performer besloot hierop in te spelen door zijn eigen ouderdom (45 jaar) te parodiëren en een figuur te creëren dat juist nog een stuk ouder is. Hierdoor kan Vitalski zichzelf dan weer opnieuw als jonger profileren.


Victor Glorieux gaat op 2 december in première in De Spil, het cultuurcentrum in Roeselare. Na de première staat Nonkel Victor Glorieux nog 8 keer op het podium op verschillende locaties in Vlaanderen.

Tourdata
2 december – De Spil, Roeselare
8 december – CC De Velinx, Tongeren
28 januari –  GC De Route, Sint-Gillis-Waas
17 februari – Concertzaal De Wolken, Bree
24 februari – Theater M, Mechelen
9 maart – CC Zoetegem, Zottegem
17 maart – CC Westrand, Dilbeek
27 april – CC het LOO, Tessenderlo
29 april – CC Deurne Rix, Deurne


Praktisch
Première vrijdag 2 december 2016
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

Persvragen
Reputations | Frederik Picard
T +32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be