fbpx
Willibrordus Warm Winters Wijkfeest

Lichtjesstoet door Borgerhout en Antwerpen Noord brengt honderden mensen op de been

Willibrordus Wijkfeest

Elk jaar een feeëriek spektakel in Antwerpen Noord en Borgerhout

Op donderdag 22 december vindt naar jaarlijkse gewoonte het Warm Winters Wijkfeest plaats in de Willibrorduswijk. Deze Antwerpse wijk, op de grens van Antwerpen Noord en Borgerhout, weet door zijn actieve buurtwerking ieder jaar meer dan duizend mensen op de been te brengen. Een feeëriek spektakel als eindejaarskers op de taart van deze florerende wijk.


De Willibrorduswijk is enig in zijn soort: een mix van nationaliteiten en achtergronden, waar mensen via een zeer actief wijkcomité Willibrordus worden gestimuleerd om elkaar op te zoeken, samen te werken en van de buurt een aangename plek te maken. In die wijk wordt ieder jaar, net voor kerstmis, een groots wijkfeest georganiseerd, dat net als Kerkstraat Plage tijdens de zomer, na enkele jaren uit zijn voegen barst. Wijkbewoners, kinderen en ouders van 7 nabijgelegen basisscholen, wandelen door de wijk in een lange stoet, aangevoerd door de Borgerhoutse stadsfanfare ‘t Akkoord. De lichtjesstoet vormt een langgerekte mensenstoet door de wijk met lichtjes, dans en muziek.

De stoet eindigt op het Willibrordusplein aan de Kerkstraat, waar een kerstmarkt staat. Daar kunnen de kinderen nog even genieten van kinderdisco, waarna dj Lehembre het voor de volwassenen overneemt. Het Warm Winters Wijkfeest is gratis en wordt volledig gedragen door vrijwilligers.

Willibrordus Warm Winters Wijkfeest parcours

 

Topjaar 2016

2016 was voor de Willibrorduswijk een jaar om nooit meer te vergeten. De veertiende editie van Kerkstraat Plage was de meest succesvolle editie ooit, de wijk wist de titel ‘Lekkerste Straat van Vlaanderen‘ in de wacht te slepen van het gelijknamige VIER-programma, en ook de Eén-reeks ‘Een kwestie van Geluk‘ belichtte het reilen en zeilen van enkele bewoners van de wijk. “Een kwestie van jaren investeren in positieve, opbouwende projecten die worden gedragen door een grote ploeg van enthousiaste vrijwilligers”, aldus Frederik Picard van Wijkcomité Willibrordus. “We hopen dat 2017 nog beter wordt. Dan vieren we 15 jaar Kerkstraat Plage, komt er een nieuwe voorstelling van wijktheaterproject MOZAÏEK 2060 en rollen we het cultureel wijkproject ‘Scherven’ uit. We zullen niet stil zitten!”


Praktische info

Warm Winters Wijkfeest
Donderdag 22 december 2016

  • Vanaf 18u: lichtjestoet door de wijk. Startpunt Sint-Maria (Lange Kongostraat)
  • Vanaf 19.15u: Feest op het plein (Willibrordusplein – Kerkstraat)

Meer informatie over Wijk Willibrordus:
www.willibrordus.be

Persvragen en interviews

Voor meer informatie over dit persbericht kan je terecht bij Frederik Picard van Wijkcomité Willibrordus:

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be