fbpx

Wereldkampioen Inademen Niki De Prijcker ging de lucht in

Zondag 8 september vond de finale van het wereldkampioenschap Inademen plaats op het Ballonfestival in Sint-Niklaas. Na een spannende wedstrijd werd Niki De Prijcker uit Belsele uitgeroepen tot wereldkampioen inademen met een record van 15,37 seconden. Oxypoint vraagt op deze manier aandacht van het grote publiek voor een betere zuurstoftherapie in ziekenhuizen, die tot op vandaag in veel ziekenhuizen nog altijd hetzelfde wordt toegepast als 100 jaar geleden.

De langste adem

Zondag 8 september vond de finale van het wereldkampioenschap plaats tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas. Geen betere plek om aandacht te vragen voor zuurstoftherapie dan op het ballonfestival, dat tegelijk plaatsvond, en waar tientallen luchtballonnen opstegen van op de Grote Markt. Eén van de gelukkigen die de lucht in mocht gaan was Niki De Prijcker, de winnaar van het WK. “Ik speel didgeridoo, dus ik weet hoe ik mijn adem onder controle moet houden. Maar het was wel spannend!”, aldus de verse wereldkampioen. Hij won een exclusieve ballonvaart voor twee en een luchtzuiverende plant.

Kersvers Wereldkampioen Inademen Niki De Prijcker (midden) ontving uit de handen van Paul Hermans van Oxypoint (links) een exclusieve luchtballonvaart voor twee personen en een luchtzuiverende plant.
Aandacht voor zuurstoftherapie

Meer dan 350.000 patiënten in Belgische ziekenhuizen krijgen jaarlijks zuurstoftherapie, wat het één van de meest voorkomende therapieën in het ziekenhuis maakt. De manier waarop zuurstof wordt toegediend is de laatste 100 jaar echter amper veranderd. En hier wil Oxypoint verandering in brengen.

Innovatie in zuurstoftherapie

“Dokters en verpleging beseffen vaak niet hoe vervelend het is om op de klassieke wijze zuurstof in de neus te krijgen”, zegt Philip Hendrickx, die 7 jaar geleden aan de basis lag van Oxypoint als spin-off van de Universiteit Antwerpen.

“Traditionele zuurstoftherapie veroorzaakt uitdroging van de neus, wat kan leiden tot irritatie, korstvorming, neusbloedingen en hoofdpijn. Dat komt omdat zuurstof continue wordt toegediend, zowel bij in- als uitademen.”, aldus Hendrickx. Hij ontwikkelde samen met zijn team een innovatieve flowmeter waarbij je naast continue zuurstoftoevoer ook kan kiezen voor een dosis zuurstof enkel bij inademing. Dit geeft meer comfort voor de patiënt en optimaal zuurstofverbruik voor het ziekenhuis. “Een win-win voor zowel patiënt, ziekenhuis als het milieu”, licht Hendrickx toe.

Klaar om Europa te veroveren

In België verkocht Oxypoint al meer dan 3000 toestellen aan 25 ziekenhuizen. Vorig jaar kondigde Oxypoint aan om na een kapitaalinjectie de verkoopsactiviteiten geografisch uit te breiden alsook een nieuwe generatie producten te ontwikkelen. Met veelbelovende resultaten in 6 Europese landen en de lancering van een digitaal toestel nog eind dit jaar, raakt Oxypoint alvast op kruissnelheid.

Persvragen of interviews?
Oxypoint | Paul Hermans

Marketing Manager
Tel +32 (0) 476 75 37 01
paul.hermans@oxypoint.eu
www.oxypoint.eu